t f
^

Kim van Kooten in hartverscheurend liefdesdrama Onder het Hart

Kim van Kooten en Koen de Graeve vertolken de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film Onder het Hart. Nicole van Kilsdonk regisseerde dit ‘anders dan anders’- liefdesdrama. Met een serieus thema, tegendraadse dialogen en een lichte, humoristische ondertoon. Het grootste gedeelte werd gedraaid in Breda, waarvoor producent Waterland Film een samenwerking met de gemeente is aangegaan. Onder het Hart gaat op 15 januari 2015 in première.

Onder het Hart
Onder het Hart gaat over Masha (Kim van Kooten), een biologe van 37 jaar, niet op haar mondje gevallen en vaker gekwetst in de liefde. Zij ontmoet Luuk (Koen De Graeve), een gedreven huisarts van 47 jaar met twee tienerdochters en met, redelijk recent, een ex-vrouw (Lies Visschedijk). Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt hij door een onhandige manoeuvre de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: Masha, die in die vlindertuin werkt. De aantrekkingskracht tussen de twee is onweerstaanbaar. De oplaaiende verliefdheid overvalt niet alleen het koppel. Luuks dochters hebben grote moeite om hun vaders nieuwe vriendin te accepteren en ze hebben last van een loyaliteitsconflict omdat ze niet willen kiezen tussen hun ouders. De moeder wil de nieuwe situatie én haar plaatsvervangster niet accepteren. Ondanks de spanningen in het gezin zetten Luuk en Masha de stap om samen een nieuw leven op te bouwen. Uitgerekend dan slaat het noodlot toe.

Onder het Hart is een origineel verhaal over de weerbarstigheid en broosheid van een liefdesrelatie. Een verhaal met impact, met grappige details en ontwapenende momenten. De passie van Luuk en Masha is oncontroleerbaar: pril en overrompelend, eindigend in hartverscheurend liefdesverdriet. De film is vaak licht van toon. En die toon verleidt de kijker, neemt hem mee en ontroert hem.